Iveta Nemčíková je rozhodnutím zastupiteľstva novou riaditeľkou DSS v Prešove

18.02.2003 Celý región

Iveta Nemčíková je rozhodnutím zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) 28. januára novou riaditeľkou Domova sociálnych služieb (DSS) v Prešove. Skončila sa tak niekoľkomesačná napätá situácia okolo obsadenia tohto postu. Za návrh, ktorý vzišiel z výberového konania, hlasovalo 50 poslancov, nikto nebol proti a piati sa zdržali.

Išlo o výsledok už druhého výberového konania na obsadenie tejto funkcie. Víťazom prvého bol Ladislav Sedláčko, ktorý už v DSS na tomto poste pôsobil, ale vznikali tam konfliktné situácie. Jeho možný návrat vyvolal veľkú nevôľu väčšiny obyvateľov DSS, zrodila sa petičná akcia proti tomu, aby ho zastupiteľstvo do funkcie menovalo. Petícia bola aj za to, aby riaditeľom zostal Sedláčkov nástupca Jozef Hajzuš. Poslanci PSK vykonali v zariadení dva prieskumy. Na zasadnutiach zastupiteľstva PSK v novembri a decembri bolo prítomných aj niekoľko desiatok obyvateľov DSS počas prerokovania tohto bodu programu. V tento deň rokovania už tu chýbali.

Iveta Nemčíková pôsobila doteraz ako sociálna pracovníčka v Ústave na výkon väzby v Prešove. Hajzuš bol aj medzi účastníkmi druhého výberového konania, skončil druhý. Okrem toho na 10. zasadnutí zastupiteľstva PSK rozhodli o vymenovaní do funkcií riaditeľov DSS Jozefa Milčíka v Jabloni, Štefana Čarného vo Svidníku a Antona Kurnáta v Bardejove.
 

Vyberte región